• +359 888 939 947
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

В предаването „Смяна на местата“ водещата Даниела Серданова разговаря с театралния режисьор Теди Москов и актьора Роберт Янакиев за промяната, за самоиронията и приятелството.
С вкус на шоколад, любов и грижа, Станимира разказва за социалната си кауза в Шоколадовата къща.
Предаване - 4 март, от 23:30 часа, по БНТ1

Nasoki.bg ви запознава с една изключителна млада жена, която не спира да мечтае и да дава всичко от себе си, рисувайки уникален шоколад. Ето каква е нейната мотивация да твори и вдъхновява околните всеки ден:

Ралица Станева на 25 г., от София, губи зрението си на 12 годишна възраст. Завършва Американистика (American Studies) в Университета на Гронинген, Холандия. През 2017 г. приключенският й дух я отвежда в Съединените Щати, където като част от специалността прекарва повече от 4 месеца в щата Флорида, изучавайки на място характерните ценности, вярвания, култура и начин на живот.


Станимира Георгиева създава социално предприятие „Шоколадова фабрика Станимира“, което събира в едно подкрепата към уязвими групи хора и създаването на приказен шоколад. От нея можем да научим много за шоколада, за целите, които си поставяме и за важните неща в живота. Тя вярва, че ние, хората, можем да правим и можем да бъдем каквото искаме, с непоколебима вяра, с цел за добро, прилагайки законите на любовта. Устремена, чрез работата си да създава стойност, радост, вдъхновение, използвайки всички знания и умения, придобити досега, си е поставила за цел да продължи и в още по-широк аспект да подпомага проекти със социална насоченост, особено в трудовата заетост на лица с интелектуални затруднения и в неравностойно положение. Едно е сигурно – бизнесът е много сладък!


Социалната корпоративна отговорност е отговорността на организацията за решения и дейности й върху обществото и околната среда, така че да съдейства за устойчивото развитие, да отчита очакванията на заинтересованите страни.

Също така да бъде в съответствие със законодателството и международните норми на поведение. Да бъде интегрирана в цялата организация и прилагана във взаимоотношенията й.

Предаване: 100% будни, 21.12.2020

Основната ни цел е да правим невероятен шоколад. Искаме хората да купуват заради продукта и заради качеството на суровините, а това, че предприятието ни има социален елемент, е просто наш избор." Така Станимира Георгиева обобщава идеята зад създадената преди пет години от нея "Шоколадова къща Станимира", в която през годините колеги са й били различни хора с увреждания. Предисторията на начинанието е любовта й към шоколада, който я отвежда на професионален курс в Белгия. А успехът й сред близки и познати я насърчава да напусне сигурната си работа в банка и да се захване с шоколадовата си страст.


Екипът и е съставен от хора в неравностойно положение

История за шоколад, който се среща твърде рядко, а вероятно е по-сладък от почти всичко, което сте опитвали досега. Защото с е добавена стойност. Станимира Георгиева ръководи работилница за шоколадови бонбони, които носят много повече от наслада и калории.

Екипът на Станимира, с който подготвя сладките изкушения, е съставен от хора, които едни биха нарекли в неравностойно положение, а тя описва като най-добрите професионалисти на пазара.


Page 1 of 4